zondag, januari 10, 2010

Vrijdag 8 januari 2010
Klara was jarig gisteren en trakteert vandaag op een appeltaartje.


Versie 11. 74 bladzijden De vorige versies zijn aangevuld met een voorproloog en extra teksten voor Saba en Ana. Nieuw zijn ook de politieberichten bijv. over een man die in acht jaar twee miljoen euro verdiend heeft aan een vrouw die hij liet prostitueren.



Op de speelvloer in de Noorderkerk liggen in een patroon verspreid over de vloer veel paren schoenen met pump- en naaldhakken. Klara, Danielle, Isabel, Esmee en Maartje spelen de hoer. Standup Comedian Rory, de enige man achter de Frankensteintafels, is verteller en commentator. Ze improviseren met een choreografie: gelijktijdig alle handen op tafel, het hoofd bewegen van links naar rechts, hand onder de kin, 1 keer tokkelen met de rechterhand, elkaar iets toefluisteren, omdraaien en terug. Het ziet er uitdagend uit. Als de middelste hoer op de tafel kruipt, langzaam naar voren kronkelt en heupwiegend wegloopt is de verleiding compleet. Een regisseur is niet meer nodig, zegt Ola als ze na een uur binnenkomt en ziet wat er allemaal geimproviseerd is in haar afwezigheid. Dat is maar schijn natuurlijk. Er is in de afgelopen dagen wel verdomd goed gewerkt en er ligt mooi materiaal dat met de improvisaties is verkregen.


Zonder blinddoek toch blind zijn. Dat gebeurt in de blinddoekscene wanneer Maria en Ralf elkaar met de ogen dicht betasten om de overgave completer en intenser te maken. En als de sensualiteit naar zijn hoogtepunt gaat, zuchten en kreunen de andere hoeren mee, omdat zij meer dan wie ook weten dat liefde en sex gescheiden werelden zijn. Als ze het goed doen, zullen ze het publiek geil maken. dan wordt de hele zaal een groot bordeel. " Prostivatsjek" lispelt de Tsjechische Klara in haar eigen taal als de clitoris ter sprake komt.

Repetitie van de SM scene. Peter laat zich als Ralf slaan door de vrouwen. Hij heeft kruisjes op zijn lichaam gemaakt waar ze zich mogen uitleven met de naaldhakken van hun schoenen of met zweepjes en plankjes.

De eindscene krijgt vorm. Klara de drugshoer blijft alleen achter met haar mondharmonium.
Voor meer foto's zie: http://picasaweb.google.nl/noranorabey/ElfMinuten080110?authkey=Gv1sRgCPTjypylhMzTmQE#

Geen opmerkingen:

Een reactie posten