zondag, januari 31, 2010


Zondag 24 januari 2010
Ria, Danielle, Klara en ik bezoeken een sm club in Zwolle. De leden komen hier 1x per maand bijeen om met elkaar te spelen. We zijn hartelijk welkom en worden direct op ons gemak gesteld. De club gaat om 3 uur open, daarna mag ik geen foto's meer maken.

In het voorste deel van de club zijn de bar, zitjes en sta-tafels. Bij de ingang is ook een biljarttafel die later dienst doet als knutseleiland, waar de gasten zich verdringen om fournituren, ringetjes, knopen, veters en alllerlei andere attributen waarmee ze kleding, boeien en speeltjes kunnen maken en optuigen. De club loopt gauw vol. Tegen 4 uur zijn er al zo'n 60 mensen. Op een enkeling na allemaal in het zwart gekleed. Sommige vrouwen in korte rokjes en bustieres, sommige mannen in hemden en broeken of rokken van suede of leer. De outfits zijn vaak afgewerkt met koperen of metalen knopen en met vetersluitingen. SM is een "way of living" horen we en zulke bijeenkomsten van gelijkstemden en vrienden onder elkaar zijn een feest.We mogen zo nieuwsgierig zijn als we maar willen. We krijgen op alle vragen antwoord en als er even geen vragen zijn omdat we ogen tekort komen, geven Bob, Geert en anderen ons een stoomcursus. SM is een gevoel, een passie, een leuk spel dat met liefde wordt bedreven en natuurlijk met sex te maken heeft maar in deze club in elk geval niet eindigt in een nummertje. SM is een geaardheid, te vergelijken met homosexualiteit. We leren dat bdsm staat voor bondage, discipline, sadisme en masochisme. De d en de s staan ook voor dominance-submission of kortweg dom en sub. Want bovenal is sm een machtsspel waarbij de een zich vrijwillig overgeeft aan de ander en die ander in vol vertrouwen op zoek gaat naar pijngrenzen die lust opwekken, bij de dom en bij de sub. Toch moeten we geloven dat het allemaal tussen de oren zit. Dat valt niet mee als we mogen zien hoe en waarmee de spelletjes gespeeld worden. Het ware sm-feest speelt zich af in een aparte ruimte achter de bar waar een stuk of 6 toestellen staan. Toeschouwers blijven in een smalle strook aan de voorkant die is afgezet met rood-wit verkeerslint. Ik krijg plaatsvervangend pijn bij het horen van kermende geluiden en bij het zien van blote billen die roder en roder worden van een zweep of een rietje of de klappen met de vlakke hand. De subs, vaak geblinddoekt, hangen weerloos aan ringen en haken. Een dom wikkelt haar sub van top tot teen in touwen totdat hij helemaal ingepakt is en na een aantal zweepslagen een erectie krijgt. Een andere ingepakte en opgehangen sub slingert in de lucht, wordt bewerkt met een radeerwieltje, krijgt knijpers om zijn tepels en glundert als zijn dom aangestoken kerstboomsterretjes heel dichtbij zijn lijf houdt. Meester Geert geeft uitleg over de vele verschillende soorten zwepen. Hij laat ze zien en wrijft liefdevol over het fluweel of het leer. Dat doet hij ook met de bullwhip, een echte stierenzweep uit India die levensgevaarlijk is als je niet weet hoe je die moet gebruiken. De kunst ligt in de beweging van de pols en de berekening van de lengte van de zweep.



Nog meer kunst is te zien in de Japanse bondagepatronen. Een vrouw draagt om haar hals een metalen schakelketting met een echt slot eraan. De sleutel is bij haar dom. Die omwikkelt haar naakte lijf met zwart touw tot ze eruit ziet als een schildpad. Aan de bovenkant van haar rug maakt hij een handvat, zodat hij haar kan optillen wanneer hij wil. Ze flaneert trots naar de bar en terug. Mentaal genot heet dat. Geen idee hoe Ola dat voor elkaar gaat krijgen in de sm-scene in Elf Minuten.




Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten